Tanssitausta: Laura Zaray


Laura on valloittava ja taidokas esiintyjä, joka on esiintynyt ja kilpaillut menestyksekkäästi eri puolilla Eurooppaa ja Egyptissä. Hän on saanut opetusta ja tunnustusta alan huipuilta, esimerkiksi Mahmoud Redalta, Farida Fahmylta ja Raqia Hassanilta. Laura on toiminut useissa eri tanssiryhmissä ja ollut mukana toteuttamassa suuria tanssiprojekteja kuten Layali Simsimiyya (Suomi v.2006) ja The World Dances with Mahmoud Reda (Alexandria, Egypti v.2007 /2008). Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Vantaan Kaupungin taiteilija-apuraha.

Laura aloitti itämaisen tanssin opiskelun v.2003. Nopeasti tanssista kehittyikin paljon enemmän kuin harrastus, ja nykyään se on pikemminkin elämäntyyli. Lauran pitkäaikaisin suomalainen opettaja, ja täten myös vaikuttavin on Tuija Rinne, joka on kuuluisa tiukasta otteestaan ja äärimmäisen tarkasta tekniikasta. Kolmen vuoden ajan Laura oli jäsenenä El Hosseny Dance Companyssa, nykyään hän on tanssiryhmä Keidas Ensemblen jäsen, jonka ohjaajina toimivat Saara Soikkeli, Sirke Seppänen ja Peppina Lindfors.

Itämaisen tanssin myötä Laura kiinnostui myös arabikulttuurista, jonka tuntemus olisikin tärkeää kaikille itämaisen tanssin ammattilaisille. Laura toimi usean vuoden ajan suomalaisen Masrah ry:n hallituksessa. Kesällä 2010 Laura oli mukana perustamassa uutta itämaisen tanssin yhdistystä VÄRE Finnish Bellydance Association, jonka puheenjohtajana hän nyt toimii. Laura toivoo osaltaan auttavansa itämaisen tanssin nostamista paremmin tunnetuksi ja arvostetuksi taiteenlajiksi Suomessa.

Vuonna 2010 Laura aloitti tanssinäytösten järjestämisen nimellä Hafla - Tanssin iloa yhdessä. Näytöspaikkana toimii Teatteri Vantaan Silkkisali. Tapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen itämaisen tanssin harrastajia ja ammattilaisia, sekä muita tanssista kiinnostuneita nauttimaan upeista tanssiesityksistä ja itämaisesta illallisbuffetista. Näytöksen tähtiesiintyjät ovat kaikki nuoria Suomen huippuesiintyjiä. Ensimmäinen esitys nähtiin 17.4.2010, ja näytös myytiin loppuun muutamassa viikossa. Seuraavat Haflat järjestetään syksyllä 16.10.2010 ja 20.11.2010. Suuren kysynnän vuoksi liput kannattaa varata pian!Lauran opettajat

Mahmoud Reda
Farida Fahmy
Raqia Hassan
Yousry Sharif
Aida Nour
Yasmina Of Cairo
Khaled Mahmoud
Nour
Randa Kamel
Tito Seif
Beata Cifuentes
Horacio Cifuentes
Kazzafy
Yasmina Ramzy
Asmahan
Lubna Emam
Freiz Sayed
Magdy El Leisy
Asi Haskal
-------------------
Tuija Rinne
Mohammed El Hosseny
Saara Soikkeli
Sirke Seppänen
Peppiina Lindfors
Jaana Åhl
Hannele Lindgren
Anu Toivonen
Jaana Lindroos
Taikku Hyvönen


Kilpailusijoitukset

12/2007Englanti2.sija(kansainvälinen amatöörisarja)
02/2009Belgia5.sija(kansainvälinen ammattilaissarja)
05/2009Ruotsi3.sija(kansainvälinen ammattilaissarja)
11/2009Viro1.sija(kansainvälinen ammattilaissarja)


Yhteistyössä:

-- www.teatterivantaa.fi -- www.tanssistudiosahrami.fi -- www.masrah.fi -- www.mystika.ee -- www.etnica.fi -- www.mariamalsharqiyya.com --